Ga terug

Avocado tomaat salsa

In een paar stappen zet je deze frisse salsa met een bite van avocado en tomaat op tafel! Lekker voor bij de borrelplank, om in te dippen met wat nacho's, op een volkoren cracker of bij een avondmaaltijd. Je kunt hier eigenlijk alle kanten mee op!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Salade
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
calorieën 206.5 kcal

Equipment

  • Knoflookpers
  • Grote kom

Ingrediënten
  

  • 1 eetrijpe avocado grote of 2 kleinere
  • 4 trostomaten of 400 gr. tomatenblokjes gesneden (1 blik)
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 10-15 gram verse peterselie
  • snufje peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Pak een grote kom en pers hierin de 1/2 citroen uit.
  • Pel en pers de knoflookteen & voeg dit toe aan het citroensap. Doe er ook een snufje zout en peper bij + roer goed door.
  • Verwijder de zaadlijsten en de pitjes van de rode peper & snijd fijn + voeg toe aan het citroensap mengsel.
  • Snijd de trostomaten in blokjes en doe die in de kom.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit (voorzichtig!). Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dat ook in blokjes + voeg toe aan de rest in de kom.
  • Hussel alles goed door elkaar.
  • Snijd wat peterselie fijn en verdeel over je salsa.