Ga terug

Chocolade mugcake

Ontbijten met chocolade cake? Wie wilt dat nou niet? Dit is dan ook niet voor niets mijn favoriete mugcake om de dag goed me te beginnen. Zorg er wel voor dat je échte cacaopoeder gebruikt, bijvoorbeeld van Droste, Blooker of Australian (dus zonder toevoegingen van kilo's suiker).
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 1 persoon
calorieën 399 kcal

Equipment

  • Magnetron bestendig schaaltje

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 30 gram volkoren havermout (ong. 4 a 5 eetlepels)
  • 1 eetlepel cacaopoeder van Droste of Blooker
  • 20 gram pure chocolade druppels Bakafdeling Albert Heijn/Jumbo

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn met een vork in een magnetron bestendig schaaltje.
  • Voeg de ei toe en roer door tot een egale massa.
  • Doe vervolgens de havermout, cacaopoeder en de helft van de pure chocolade druppels erbij en roer goed door tot het een massa is.
  • De overige chocolade druppels eroverheen strooien.
  • Zet ongeveer 2,5 minuut op 1000/900 watt in de magnetron (als de randen iets loslaten van het schaaltje is de mugcake goed). Pas op! Schaaltje + mugcake zijn heet!!

Notities

Wil je hem iets smeuïger maken? Zelf doe ik er vaak een of twee eetlepels Optimel vla vanillesmaak 0% vet bij.