BGN-gewichtsconsulent

BGN

De BGN, ofwel Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, is een keurmerk voor gewichtsconsulenten. De BGN bestaat al sinds 2005 en de aangesloten leden beschikken over een geaccrediteerd diploma van de opleiding gewichtsconsulent. Door een centraal examen (TCI) met positief resultaat af te leggen, kan iemand lid worden van de BGN.

Het lidmaatschap vereist verplichte nascholing, beroepscode en gedragsregels.

BGN-gewichtsconsulent

Het inschakelen van een BGN-gewichtsconsulent geeft de zekerheid dat deze uitsluitend te werk gaat volgens wetenschappelijke inzichten gericht op het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van ziekte.

Cliënten wordt aangeleerd om met gewone, gezonde voeding hun doelen te bereiken. Deze doelen gaan meestal over de wens om een gezond(er) gewicht te bereiken door het ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Hierdoor krijgen mensen meer energie, gaan meer bewegen, zijn minder vaak ziek, zijn weerbaarder en zitten beter in hun vel.

Vergoedingen

Veel (& steeds meer) zorgverzekeraars begrijpen het belang van de inzet van de BGN-gewichtsconsulenten en vergoeden daarom vanuit de aanvullende zorgverzekering (dit staat los van je eigen risico en/of eigen bijdrage). Dit om de Nederlandse bevolking te ondersteunen bij het bereiken van een betere gezondheid.

Het volledige vergoedingenoverzicht vind je hier.

Voordelen

– Vergoeding vanuit zorgverzekeraar mogelijk
– Gediplomeerde professionals (geaccrediteerd diploma)
– Géén verwijzing nodig, je kunt meteen terecht!
– Persoonlijke coaching, één vaste leefstijlcoach
– Verplichte nascholing (daardoor kennis altijd up-to-date)
– Uitsluitend te werk volgens wetenschappelijke inzichten
– Advies op maat
– Sluiten géén voedingsgroepen uit & werken niet met afslankshakes e.d.
– Gericht op bevorderen van gezondheid
– Werken volgens de Richtlijnen Goede Voeding (Gezondhiedsraad) & Schijf va Vijf (Voedingscentrum)