Recepten

Wrap met vissticks & zelfgemaakte ravigottesaus

Weer eens wat anders dan vissticks op een bolletje of met wat frietjes. En die ravigottesaus? Die maak je voortaan ook gewoon lekker zelf, dat is namelijk niet alleen veel lekkerder, maar ook nog eens een stuk voedzamer en zonder onnodige toevoegingen.

Wrap met vissticks & zelfgemaakte ravigottesaus

Zin in vissticks, maar wil je een keer wat anders? Probeer dan dit recept eens met vissticks uit de oven op een wrap met zelfgemaakte ravigottesaus, lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Wrap
Keuken Nederlands
Porties 1 wrap
calorieën 435.5 kcal

Equipment

  • Oven met bakplaat

Ingrediënten
  

  • 1 volkoren wrap
  • 25 gram veldsla
  • 4 vissticks

Voor de ravigottesaus:

  • 1 eetlepel Remia friteslijn
  • 1 eetlepel yoghurt Griekse stijl 0% vet
  • 1 theelepel bieslook (gedroogd)
  • 1 theelepel peterselie (gedroogd)
  • 1 eetlepel augurken blokjes van Kesbeke bijvoorbeeld
  • 1 theelepel augurkennat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
  • Leg de vissticks in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Maak ondertussen de ravigottesaus door alle ingrediënten voor de saus met elkaar te mengen.
  • Doe de vissticks zo’n 15 minuten in de oven en bak ze goudgeel/gaar.
  • Beleg de wrap met de ravigottesaus, veldsla en vissticks. Dichtvouwen en smakelijk eten!

 

Chocolade mugcake

Wat nou als ik je vertel dat je kunt ontbijten met chocolade? Hoe geweldig is dat!? Dit is absoluut mijn favoriete mugcake om de dag goed mee te beginnen, want zeg nou eerlijk; wie wordt er nou niet gelukkig van een goede dosis chocolade? Daarnaast verzadigd deze chocolade mugcake ook nog eens erg goed. 

Chocolade mugcake

Ontbijten met chocolade cake? Wie wilt dat nou niet? Dit is dan ook niet voor niets mijn favoriete mugcake om de dag goed me te beginnen. Zorg er wel voor dat je échte cacaopoeder gebruikt, bijvoorbeeld van Droste, Blooker of Australian (dus zonder toevoegingen van kilo's suiker).
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 1 persoon
calorieën 399 kcal

Equipment

  • Magnetron bestendig schaaltje

Ingrediënten
  

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 30 gram volkoren havermout (ong. 4 a 5 eetlepels)
  • 1 eetlepel cacaopoeder van Droste of Blooker
  • 20 gram pure chocolade druppels Bakafdeling Albert Heijn/Jumbo

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn met een vork in een magnetron bestendig schaaltje.
  • Voeg de ei toe en roer door tot een egale massa.
  • Doe vervolgens de havermout, cacaopoeder en de helft van de pure chocolade druppels erbij en roer goed door tot het een massa is.
  • De overige chocolade druppels eroverheen strooien.
  • Zet ongeveer 2,5 minuut op 1000/900 watt in de magnetron (als de randen iets loslaten van het schaaltje is de mugcake goed). Pas op! Schaaltje + mugcake zijn heet!!

Notities

Wil je hem iets smeuïger maken? Zelf doe ik er vaak een of twee eetlepels Optimel vla vanillesmaak 0% vet bij.

Fluffy bananen pancakes

Maak een waar feestje van je ontbijt met deze heerlijke, voedzame en super makkelijk te maken fluffy bananen pancakes! Ze bevatten geen toegevoegde suikers en je kunt ze beleggen met wat jij lekker vindt. Denk hierbij aan honingvervanger, zero cal siropen van Prozis, vers rood fruit, magere kwark, banaan, 100% pindakaas, stukjes pure chocolade, appel met kaneel, yoghurt Griekse stijl 0% vet, ongezouten noten, Optimel vla vanillesmaak.. Kortom: de opties zijn eindeloos!

fluffy bananen pancakes

Fluffy bananen pancakes

Verwen jezelf tijdens het ontbijt met deze heerlijke en simpel te maken fluffy bananen pancakes! De bananen pancakes bevatten geen toegevoegde suikers & zijn af te toppen met wat jij lekker vindt. Dit recept is goed voor zo'n 5 pannenkoekjes.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 1 persoon
calorieën 441 kcal

Equipment

  • Garde
  • Kom
  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 (over)rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 40 gram (tarwe)bloem of volkoren tarwemeel of havermeel
  • 5 el. magere melk ong. 75 ml
  • 1 tl. kaneel
  • klein beetje boter om in te bakken of een bakspray ( < kcal)
  • Topping naar keuze

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn met een vork.
  • Voeg de eieren eraan toe en roer goed door.
  • Meng de rest van de ingrediënten er goed door met een garde.
  • Verwarm de koekenpan goed voor met een beetje boter of bakspray.
  • Bak de pannenkoekjes ‘Amerikaanse stijl’ je giet het beslag in het midden van de pan tot je wat dikkere pannenkoeken krijgt.
  • Tussendoor omdraaien met een spatel.
  • Serveren en toppen met wat jij lekker vindt!

Notities

Gebruik een bakspray van PAM of Rabeko bijvoorbeeld voor het binnenkrijgen van minder kilocalorieën en verzadigde vetten.

Havermout ontbijt

Een warm havermout ontbijt, persoonlijk vind ik dit vooral erg lekker als het wat kouder is buiten, zoals in de herfst of in de winter. Wanneer de regen tegen het raam aan tikt en ik lekker warm binnen op de bank zit met een kom warme havermout, fruit en noten. Daar kan ik nou echt van genieten. Je zou dit recept trouwens ook in een pannetje op het vuur kunnen opwarmen, maar ik houd van snel & simpel (en uiteraard zo min mogelijk afwas).

Havermout ontbijt

Een ontbijt met havermout zorgt ervoor dat jij de ochtend meteen start met een goede dosis eiwitten, ijzer en vezels. Extra pluspunt: het is een volkoren graan, waardoor het ook hart- en vaatziektes + andere gezondheidsproblemen helpt voorkomen. Kortom: één van de beste keuzes om je dag mee te beginnen als je het mij vraagt.
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon
calorieën 321 kcal

Equipment

  • Magnetron geschikte kom
  • Magnetron

Ingrediënten
  

  • 25 gram AH 7 Granenontbijt volkoren of Brinta volkoren graanontbijt
  • 200 ml magere melk of halfvolle melk
  • 1 eetlepel volkoren havermout
  • 75 gram blauwe bessen
  • 15 gram ongezouten amandelen of andere noten naar keus

Instructies
 

  • Giet 200 ml magere melk in een voor de magnetron geschikte kom & verwarm 2 minuten op 750 watt.
  • Voeg 5 eetlepels (25 gram) volkoren graanontbijt toe en roer tot een gladde pap.
  • Top af met een eetlepel volkoren havermout, de blauwe bessen en ongezouten amandelen.

Notities

Ook lekker in combinatie met ander soort fruit en/of noten.

Avocado - tomaat salsa

Op zoek naar een salsa die makkelijk en snel op tafel staat en ook nog eens erg smakelijk is? Probeer deze simpele salsa van avocado en tomaat dan eens een keer! Heerlijk frisse salsa met eet bite. Lekker voor bij het borrelen of op een volkoren boterham. Het aantal calorieën is overigens altijd per persoon/portie gerekend.

Avocado tomaat salsa

In een paar stappen zet je deze frisse salsa met een bite van avocado en tomaat op tafel! Lekker voor bij de borrelplank, om in te dippen met wat nacho's, op een volkoren cracker of bij een avondmaaltijd. Je kunt hier eigenlijk alle kanten mee op!
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Salade
Keuken Mexicaans
Porties 2 personen
calorieën 206.5 kcal

Equipment

  • Knoflookpers
  • Grote kom

Ingrediënten
  

  • 1 eetrijpe avocado grote of 2 kleinere
  • 4 trostomaten of 400 gr. tomatenblokjes gesneden (1 blik)
  • 1 rode peper
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 10-15 gram verse peterselie
  • snufje peper
  • snufje zout

Instructies
 

  • Pak een grote kom en pers hierin de 1/2 citroen uit.
  • Pel en pers de knoflookteen & voeg dit toe aan het citroensap. Doe er ook een snufje zout en peper bij + roer goed door.
  • Verwijder de zaadlijsten en de pitjes van de rode peper & snijd fijn + voeg toe aan het citroensap mengsel.
  • Snijd de trostomaten in blokjes en doe die in de kom.
  • Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit (voorzichtig!). Lepel het vruchtvlees eruit en snijd dat ook in blokjes + voeg toe aan de rest in de kom.
  • Hussel alles goed door elkaar.
  • Snijd wat peterselie fijn en verdeel over je salsa.